element_icon_carcheckclipboardicon closefelement_icon_GilenFill 1google-plusShapesocial-linkedinlogologoShapeelement_icon_moneyselectShapeyoutube
Watt Car

Veelgestelde vragen

Wat is een deelwagen?

De WATT The Firms deelwagen is een auto die door de kantoorgebruikers van het bedrijvencentrum gedeeld wordt en die jij met een unieke login kunt boeken vanaf je pc, smartphone of tablet. Kun je binnenkort veel werkverplaatsingen met de fiets of het openbaar vervoer doen? Dan hoef jij zo misschien wel geen (tweede) bedrijfsauto meer aan te kopen: toch even een auto nodig? Dan staat de WATT The Firms deelwagen voor je klaar.

Wie mag er gebruik van maken?

Ben jij een van de kantoorgebruikers van een van de WATT The Firms kantoren? Dan ontvang jij een unieke login waarmee je de auto in kunt boeken wanneer jij ze nodig hebt.

Hoe kan ik de auto reserveren?  

Na het tekenen van je huurcontract voor je nieuwe kantoor wordt er een account voor je aangemaakt waarmee je toegang krijgt tot de WATT The Firms deelwagen.

Je ontvangt vervolgens een e-mail met een link om je account te activeren. Na activatie via de link kun je je profiel vervolledigen, inloggen via de website en een auto inboeken.

Werk je liever via smartphone? Je vindt in de activatie stappen ook een link naar de applicaties. Na het downloaden van de app boek jij zo rechtstreeks vanaf je telefoon. Waar je ook bent.

Hoe lang op voorhand kan ik bestellen?

Zo lang op voorhand als je wilt (tot 3 maanden voordien). Hoe eerder je de auto inboekt, hoe groter de kans dat je de auto precies op dat moment kunt gebruiken.

Heb je de auto toch niet nodig, dan kun je je boeking annuleren. Doe je dit meer dan 24 uur voor de voorziene start? Dan kan dit zonder kosten.

Annuleer je de boeking minder dan 24 uur voor de voorziene start? Dan zal de kost per uur voor je boeking aangerekend worden. Wel zo eerlijk voor de andere gebruikers die de auto hierdoor misschien niet in hebben kunnen boeken.

Wat kost dit nu eigenlijk en hoe betalen?

Waarom betalen voor een eigen auto die 90% van de tijd stilstaat als je deze toch niet veel gebruikt? Wanneer je een WATT The Firms deelwagen inboekt, betaal je enkel voor jouw gebruik. En zorgt iemand anders voor het onderhoud en de verzekering en de kost hiervan zit vervat in de verbruiksprijs.

De prijs is simpelweg 5 euro / uur.
Deze prijs is inclusief onderhoud, verzekering en verbruik. Is de auto bijna leeg? Je vindt een tankkaart in de auto om bij te tanken.

Aan het einde van je boeking wordt er door het systeem berekend hoeveel uur je weg bent geweest. Zo berekend het systeem wat de kostprijs voor de boeking was. En vervolgens wordt dit bedrag aan het einde van je boeking van jouw rijkrediet afgetrokken.

De eerste 25 euro rijkrediet krijg je cadeau om het systeem eens te proberen. Zijn deze op en wil je verder? Dan kies jij zelf hoeveel krediet je op jouw account op wilt laden: 50, 100 of 250 euro? Je geeft aan met welke rekening je wilt betalen en het bedrag wordt via overschrijving of kredietkaart automatisch van je rekening afgehaald. Zijn je credits volgende maand op dan voeg je er gewoon weer nieuwe toe.

Zo houd jij de controle over wat je verbruikt. Een duidelijker overzicht? Bekijk dan onze aparte pagina met prijzen.

Wat indien ik er geen gebruik van wil maken ?

Geen probleem. De keus is aan jou. Je betaalt enkel voor jouw gebruik. Maak jij geen gebruik van de auto dan betaal jij hier zo dus ook niks voor. 

Wat als de auto constant bezet is ?Mooi. Dit betekent dat er veel vraag naar is. Vanaf dat de auto regelmatig gebruikt wordt, kunnen we eventueel bekijken om een extra auto aan te schaffen.

Wat met het onderhoud van de auto?


Het onderhoud van de auto is voor rekening van de autopartner. Als de auto op onderhoud moet zal deze de auto inboeken en op komen halen. Zo wordt dit constant tijdig voor jou geregeld zonder dat je je hier zorgen over hoeft te maken.

Kan ik de auto eender waar achterlaten?


Nee. Bij beëindiging van de boeking plaats je de auto terug aan WATT The Firms.

Wie betaalt de verzekering ? 

Jij betaalt enkel voor het gebruik van de auto. Via de prijs per uur. In deze prijs worden alle kosten verrekend. De verzekering, maar ook het onderhoud en de slijtage.

Wat als er een ongeval is ?

Pech onderweg of een ongeval? In het handschoenenkastje in de auto vind je een kopie van de verzekeringsdocumenten en indien nodig het aanrijdingsformulier. Blijf rustig en volg de stappen op het document.

Kun je de documenten niet vinden? Je vindt een telefoonnummer van de verzekeraar en de autopartner via de applicatie.


Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Neem contact met ons op en wie weet kunnen we deze binnenkort ook aan de lijst toevoegen voor de anderen na jou.